19 decembrie 2011

O poveste refuzata

Cu multumiri lui Scub,pentru spatiile oferite.


     Pe strazi pustiul tragea intunericul dupa el pana si-n marile piete. Norii stateau armati, asteptandu-si victima sa iasa in vizorul lor. De la orizont, din hiperfocala absoluta, o luminoasa sanie inghetata incepe sa despice cerul noptii de 24 decembrie. Norii paralaxati, n-au putut s-o tinteasca cu zapada si gheta. Sania e trasa de noua reni echipati cu lampi de autofocus ce-i ajuta sa descifreze traseul prin viscolul orbitor, iscat peste oras. Fasciculul vibrant de lumina se misca atat de rapid pe cer, in lung si-n lat, incat reuseste sa-i confere  orasului o lumina blanda de veghe.
     Noi suntem la geam, pastrandu-ne secreta prezenta, dupa perdea. Suntem inarmati cu un aparat foto, echipat cu un super-tele.Urmarim sania mosului cum face opriri la fiecare geam. Pana acum nu l-am putut surprinde intr-o imagine clara. Stalpii impodobiti cu mii de fire, copacii inzapeziti, unghiurile moarte, pasii de pe hol si oferta schimbata de pe site-ul F64 la miez de noaptea ne-au scos din focus. Dar noi insistam si insistam, pana reusim sa-l capturam. Safari urban! Gata! Avem un cadru cu el in care l-am surprins exact sub bradul de Craciun al vecinilor de vis-à-vis. Ii citim pe chip confuzia si nu ne putem da seama de originea ei. Inspectam mai adanc in seria de fotografii trase in rafala. Fratele meu ia decizia sa le printeze pe imprimanta, direct de pe card, in doar cateva minute. Acum le aranjam in ordine si analizam actiunea.
     Confuzia Mosului a fost nascuta atunci cand a zarit sub brad pungile si cutiile de cadou cu sigla F64. Noi credem ca nu putea sa desluseasca cine este acest F64, si ca primul lui gand era sa-l catalogheze drept un rival. L-am urmarit in continuare pe Mos Craciun si am observat ca avea din ce in ce mai des aceeasi expresie pe chip.
     Acum ne prefacem ca dormim. In bradulet sta ascuns un Go Pro II, gata de actiune. Clopoteii se aud la geam si fereastra se deschide la clinchetul lor, ca si cum ar fi fost un cod secret. Patrunde in camera noastra si gaseste aceeasi dilema sub brad. De data aceasta ridica cutia portocalie cu F64, de care nici noi nu stim cum a aparut acolo, si citeste mesajul de pe ea in gand, cu atentie:

“Nu avem inca rosul tau aprins,
Ne straduim sa-i multumim pe toti,
Cu cadouri dragi din al lor vis,
Reusim a pune zambetele pe roti.”

P.S. Nu-ti suntem inamici, iti suntem ajutoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu